- Snijd de uiteinden van de vleugels af bij de eerste gewrichten
en verwijder het vorkbeen.
|
|
|
|
|
|
|
|
- Leg de vogel met de borst naar beneden op de snijplank en
snijd langs de ruggengraat van staart tot nek.
|
|
|
|
- Schraap het vlees van de karkas en houd daarbij het lemmet
schuin op de karkas.
- Schraap verder tot aan de vleugel.
- Laat het mes tussen het kogelgewricht van de vleugel glijden
en breek het los van de karkas zonder het vel door te snijden.
- Scheid met kleine schrapende bewegingen verder het vlees van
de botten tot aan het kogelgewricht van de bil.
- Breek dit op dezelfde manier.
- Werk voort tot aan de kam van het borstbeen.
- Leg de vogel op de andere zijkant en bewerk de andere
zijde op de zelfde wijze.
- Dit gaat gemakkelijk.
- Trek het borstbeen voorzichtig los van het vel. (zie foto) Op
deze plaats zit geen vlees aan de vogel.
- Pas dus goed op dat het vel hier niet inscheurt.
|
|
|
|
|
|
|
|
- Leg de vogel plat op de snijplank met het vel naar beneden.
|
|
|
|
|
|
|
|
- Houd met één hand de buitenkant van het vleugelbeen vast en
gebruik de andere hand om voorzichtig het vlees van het
vleugelbeen te schrapen. Werk van boven naar beneden en snijd
alle pezen door.
- Verwijder het vleugelbeen.
- Ga op de zelfde manier te werk bij de andere vleugel.Duw vel
en vlees van de vleugels terug in de karkas zodat u een keurig
pakje hebt voor de vulling.
|
|
|
|
- Houd de binnenkant van het been van de bil vast en schraap het
vlees weg met een draaiende beweging.
- Alsof u potloden slijpt.
- Snijd alle pezen door en maak uiteindelijk het bot los aan de
onderkant van de bil. (bovenkant Drumstick)
- Herhaal met de andere bil.
|
|
|
|
- Na het uit benen is de vogel klaar om te vullen.
Ga naar het vullen
|
|
|
|