|
- Maak het deeg aan met 300 ml water (doe er geen olie, vet of
boter bij) kneed het deeg goed.
- kan ook makkelijk in een brood bakmachine bereid
worden.
- Doe het deeg meteen verwerken dus niet laten rijzen.
Het mag niet aan de handen plakken, doet het dat wel voeg dan
bloem bij totdat het niet meer plakt.
- Rol het deeg nu uit, op een met bloem bestoven tafel,
tot een lap van +/- 75x50cm. en meet of je er +/- 24 stukjes van
9 bij 12 cm er uit kunt halen. zo niet rol de lap dan groter.
(zorg dat de stukjes ook 9 bij 12 cm zijn. Maak eventueel een
mal van de broodmix doos of van een melkpak.
- Het deeg snijden gaat heel goed met een pizza mes.
- Meng het gehakt met het zout, peper en nootmuskaat en
paneermeel. meng het met een mixer met kneedhaken goed door
elkaar. en kneed dan de 7 eieren er ineens erbij
- Vorm worstjes van het gehakt. Gaat heel mooi en goed
met een worst molen (is een gehakt molen die je zonder mes en
zonder snijvlak waar het mes tegen snijd opbouwt, alleen de worm
zit er in om het gehakt door de pijp te persen) De pijp kun je
eventueel maken van een plastic cola fles van de hals.
- Laat iemand draaien plus gehakt vullen in de molen. En dan kun
jij de worstjes op je hand opvangen. En op de deeg lapjes
leggen.
- Doe nu de deeg lapjes sluiten en plak ze vast met water. leg
ze met de naad onder op een met boter ingevet bakblik wat met
bloem is bestoven of leg bakpapier op het bakblik. zet het nu op
een warme plaats en laat het 30 minuten rijzen.
- Klop na het rijzen de overigen 2 eieren in een schaaltje en
bestrijk hiermee de worstenbroodjes.
- Plaats ze in het midden van een oven van 220 graden Celsius en
bak ze in 20 minuten gaar
- Stand van een oude gasoven knop op Stand 6 zetten.
|
|