Havermoutkoekjes met cashewnoten en Rozijnen


foto
       Ingrediënten: Bereidingstijd: 
terug



       120 gram boter Voorbereiding +/- 45 minuten 
       100 gram Suiker Gerecht voor 24 koekjes 75mm diameter
       2 eieren
       160 gram bloem Oven:
       2 theelepels Bakpoeder

       1 theelepel kaneel Oventemperatuur: 200º graden Celsius stand 4

       110 gram havermout Plaats: in het midden van de oven.

       ± 50 ml water Baktijd 35 minuten


       1 zakje Cashewnoten


       1 zakje Rozijnen

Bereidingswijze:
  • Het bakpoeder en de kaneel goed door de bloem heen scheppen.
  • de boter (zacht op kamer temperatuur) samen met de suiker in een kom en mix het tot het goed gemengd is.
  • Mix nu  één voor één de eieren er doorheen.
  • Nu de bloem met bakpoeder en het kaneel er doorheen mixen.
  • Mix nu de havermout erdoorheen.
  • Doe nu het water erbij dit dient alleen maar om het deeg dunner en goed smeerbaar te maken zodat je het in de rvs koekringen kan uitsmeren met de bolle kant van de lepel. Hierdoor is de oven temperatuur hoger en de baktijd langer als vergelijkbaar deeg zonder water omdat nu het water moet verdampen. het deeg is nu klaar en kan op de bakplaat verdeeld worden. Zelf doe ik dat met koekringen zijn van rvs met een buitendiameter van 80mm en een binnendiameter van 76 en 7mm hoog.
  • Leg nu op een bakplaat bakpapier met met daarop 24 koekringen of verdeel het deeg zonder koekringen in ± 24 ronde schijven.
  • Vul de ringen met twee lepels ± 35gram deeg en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van de lepel.
  • Plaats nu de cashewnoten en de rozijnen door deze in het het deeg drukken. (zie foto voor verdeling) Ik doe de vulling bewust niet door het deeg mixen omdat dan een koekje helemaal volzit met rozijnen en noten en een ander koekje maar net één of twee nootjes heeft.
  • Plaats de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven  op 200 graden Celsius (oude oven stand 4) en bak de koekjes in ± 35 minuten gaar.
  • Haal na de baktijd de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 15 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Pak ze na die 15 minuten van de bakplaat af door het bij de ring vast te pakken en met een drukkende draaibeweging tegen de bakplaat aan los te draaien van het bak papier.
  • Leg de koekjes met de ring op een rooster en laat ze daar op helemaal afkoelen.
  • Als de koekjes zijn afgekoeld verwijder dan de ringen door het koekje er vanaf de onderkant voorzichtig uit te drukken.
  • De koekjes kunnen het beste bewaard worden in een koektrommel.