Chocolademuffins

 
Voorbereiding: Bereidingstijd: Ingrediënten: Benodigdheden:
10 minuten 20 minuten 190 g bloem muffinvormpjes

2 theelepels. bakpoeder of papieren cakevormpjes
25 g cacaopoeder
110 g suiker
1 zakje vanille suiker terug

80 ml maïs, sla of zonnebloemolie
125 ml melk

2 krieleieren van 40 g

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom.
  • En zeef ze van een kom naar een andere kom. Doe dit een paar keer zodat alles goed verdeeld is.
  • Gebruik nu de lege kom om alle natte ingrediënten te vermengen met een mixer. zodat alles egaal is.
  • Doe de gezeefde ingrediënten bij de natte en klop alles met de mixer tot een glad beslag.
  • Zet de papieren vormpjes op een bakblik.
  • Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
  • Bak de muffins 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins op een rooster afkoelen.
  • Tip, bewaar de muffins (als ze afgekoeld zijn) in een blikken trommel.
  • De meeste personen vinden ze lekkerder als ze een dag in het blik zijn bewaard of langer.
  • Ze zijn dan niet zo droog meer van smaak.